sunnuntai 21. elokuuta 2011

Mukava viikonloppu takana!

Viikonloppuun kuului reissu Uuteenkaarlepyyhyn ja Juthbackan rompetorille. Lauantaina siellä kierreltiin yli kolme tuntia äidin ja neiti nupun kanssa. Hyvin jaksoi nelivuotias kävellä. Ne ovat siis joka vuosi järjestettävä Suomen suurin rompetori. Myyjiä noin 700 ja viimevuonna kävijöitä 30000. Tämä oli ensimmäinen reissu minulle, mutta ei tosiaankaan viimeinen. Oli siellä myös tänä vuonna melkoisesti populaa. Ei sekaan meinannut mahtua. Äiti löysi usean arabian kermakon ja sokerikon jo laajaan kokoelmaansa. Ja jotain tarttui myös minun matkaani.


Tämä kulho on muisto lapsuudesta. Muistan kuinka mummo teki siihen hedelmäsalaattia kun olin pienenä siellä kesälomalla. Kun tuo yhdessä pöydässä tuli vastaan, en voinut sitä vastustaa. Iltapalaksi tein siihen sunnuntain kunniaksi hedelmäsalaattia.

Tämä tosi hyvä kuntoinen Arabian Elina vuoka kutsui itseään. Ja se ei maksanut kuin 8€, niin ei sitä voinut jättää sinne yksikseen.
Löysin vielä muutaman pitsiliinan eurolla, jotka odottavat pääsyä torkkupeittoon, jota varten noita liinoja kerään.

Meidän sunnuntai päivään kuului avomaan kurkkujen säilöönlaittoa ja pannupitsan tekoa. Äidin reseptin mukaan tein myös levitettä. Voita, kylmäpuristettua rypsiöljyä ja vettä. Tulipahan maukasta ja etenkin terveellistä. Eipähän sisällä mitään turhaa säilöntäainetta.



Illat alkavat jo olla tosi pimeitä. Mies kävi yhtenä iltana meidän rannassa nappasemassa muutaman kuvan pimenevästä illasta. Siispä näihin kuviin ja tunnelmiin. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti