lauantai 22. lokakuuta 2011

Kirppistelyä ja syksystä nauttien

Kirpputorilla on tullut kuljettua ja ihan kivoja saaliitakin on tullut napsittua.Esimerkiksi näin joulun alla tarpeellinen Joulukuun päiviä kirja. Sisältää askartelu-, ruoka- ja kattausohjeita. Mukavaa selattavaa joulua haaveillessa.






Löysin myös kasan pitsiliinoja ja pitsejä yhdessä pussissa hintaan 2€. Olin aivan ällikällä lyöty. Luulin näkeväni unta, mutta kun nipistin, niin en herännytkään. :) Talletin ne piirongin laatikkoon myöhempää käyttöä varten.


Kirrpulla oli myös kasa vanhoja kirjoja hintaan 20snt. Niitä otin kasan matkaan. Vanhasta pienestä mustasta raamatusta olen haaveillut jo kauan. Sellainen tuli vastaan kesällä Juthbackan markkinoilla hintaan 5€ ja minä tyhmä en ostanut sitä. Olen lyönyt päätäni seinään sen takia jo monta kertaa. Toivottavasti sellainen vielä jostain kävelisi vastaani.


Nämä emännän tietokirjat pitää lukea tarkkaan. Ne on vuodelta -34 ja monet naurut on jo saanut niitä lukiessa. Ne harmiksi oli hiukan tyyriitä, mutta kun kassalle asti olin ne raahannut niin mukaanhan ne lähti. :) Siinä se sulassa sovussa nojaa kaiuttimiin.

Tällainen vanha Junghans merkkinen herätyskello löytyi Ylivieskan kirpulta. Takana on kaiverrus, josta saan selvää päivämäärän 12.7.1937. Loput on ajansaatossa heikentyneet niin ettei esim. nimistä saa selvää. Hieno kello ja toimiikin vielä. Hiukan meinaa jätättää, mutta ei se mitään annetaan se anteeksi, sillä niinkauan se on aikaa jo näyttänytkin. Kuka lie sen lahjaksi saanut. Minua näissä vanhoissa tavaroissa viehättää juuri ajatus siitä, että esine on "nähnyt" niin paljon elämää. Monia käyttäjiä. Heidän onnen ja surun hetkiä. Ja nyt se näkee meidän elämäämme ja ehkä vielä joskus jatkaa jonkin muun ihmisen elämän seuraamista.


Tänään käytiin ensimmäistä kertaa mummolassa neiti nöttöstä käyttämässä ja samalla reissulla hajin kotimetsästä yhden kuusen tuohon olkkarin pöydälle joulumieltä nostattamaan.

Mukavaa lauantai iltaa kaikille. :)

2 kommenttia:

  1. Kommenttisi perusteella tänne löysin. Kiva blogi sinulla! Ihania löytöjä olet kirpulta tehnyt..:)

    VastaaPoista
  2. Heipparallaa kammarista ! Olipas täällä mukavata iltalukemista. Noita joulukirjoja ei voi olla koskaan liikaa ja uppee pitsisaalis kirpparituomisina :)

    VastaaPoista