tiistai 30. elokuuta 2011

Lampun tuunausta

Olen haaveillut tuohon keittiöön jo pitemmän aikaa ikkunavalaisinta, mutta budjettiin tarpeeksi edullista valaisinta ei kuitenkaan ole löytynyt. Paikallisessa halpa-hallista vastaan tuli ikkunavalaisin, joka oli alennuksessa ja hintaa jäi vain 6,90€. Sen valaisimen lasiosa oli kuitenkin kamalan vihreä ja ei minun makuuni ollenkaan. Samaisesta kaupasta löytyi edullinen ja ihan kiva lasi kulho jonka pohjaan päätin tehdä reiän. Paikalliset lasiliikkeet eivät kuitenkaan reikää suostuneet kuppiin tekemään ja niinpä päätin tehdä sen itse. Ja tällainen siitä sitten tuli. :)







perjantai 26. elokuuta 2011

Askartelua ja uusi naulakko

Olen haaveillut jo keväästä asti tekeväni ihanista rantakivistä pöytäliinan painot. Tarpeeksi pyöreitä kiviä en kuitenkaan löytänyt ennenkuin  viimeviikonloppuna appivanhempien metsästys kodalta. Otin sitten verhonnipsut ja rautalangan ja pyörittelin kivet rautalangan sisään. Ensi keväänä saan terassin pöytäliinaan painot.  Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :)

Ikeasta ostin maanantaina tuon naulakon ja siihen purnukan.

Mietin vielä, että vaihtaisko tuon nipsun ja kiven välisen nauhaksi. Jokin juuttinaru voisi olla kiva. 

Käytiin Oulun kirpputoreja kiertämässä tiistaina ja sieltä yhdeltä kirpulta löysin tällaisen vintage seinäkyltin. Se vielä hakee paikkaansa. Kyltti on melko painava, sillä sen on valurautaa.

Nämä keritsimet on paikallisen kirpun löytöjä parin viikon takaa.

Työhuoneen seinälle ostamaani purkkiin löysin Haukiputaan kirpparilta eurolla ihanan vanhan mitan. Se on jo ollut käytössä kun mittailin hyllyjen paikkaa. 


Paljon ihania kirppulöytöjä on kuvaamatta, mutta yritän niitä nyt pikkuhiljaa kuvailla kunhan johonkin hyvään paikkaan saan ne laitettua.


torstai 25. elokuuta 2011

Sieni metsää ja ompeluksia

Metsä ja hirvikärpäset koettu. Löydettiin muutama haapa-, kangas-, ja karvarousku. Pitäs illalla ne tässä illalla ryöpätä, niin josko niistä huomiseksi jotain keksisi. Meillä oli siis järjestettävänä torstai rastit, jotka ovat meidän suunnistusseuran omat harjoitukset. Sisko onneksi vei rastit metsään, joten ei sen pitemmälle tarvinnu tämän jättimahan kanssa remuta. Tieltä käveltiin nupun kanssa kuitenkin jonkin matkaa metsään ja löydettiin yllättäen hyvä sienipaikka. Nähtiin myös aivan mahdottoman kaunis kärpässieni. Kaunis, mutta petollinen.




Joitain ompeluksiakin olen saanut tehtyä. Neiti nupun huoneeseen ompelin koristetyynyn kirpuilta löytyneestä neuleliivistä. 





Näillä mennään nyt loppuviikkoa. Huomenna menen tapaamaan Kalajoelle entisiä luokkakavereita, mutta sen pitempiä suunnitelmia ei oikein uskalla enää tehdä. Hoohetkeen kun ei ole enää pitkästi. Tänään saatiin lainasta palautuneet vaunut ja alkuviikosta kävin Ikealla ostamassa lipaston, jotta siihen saa alkaa pestä tulokkaan vaatteita. Mukaan kyllä tarttui enemmänkin, mutta laitanpa siitä sitten postausta, kunhan saan kaiken paikalleen. Mukavaa tulevaa viikonloppua. :)








sunnuntai 21. elokuuta 2011

Mukava viikonloppu takana!

Viikonloppuun kuului reissu Uuteenkaarlepyyhyn ja Juthbackan rompetorille. Lauantaina siellä kierreltiin yli kolme tuntia äidin ja neiti nupun kanssa. Hyvin jaksoi nelivuotias kävellä. Ne ovat siis joka vuosi järjestettävä Suomen suurin rompetori. Myyjiä noin 700 ja viimevuonna kävijöitä 30000. Tämä oli ensimmäinen reissu minulle, mutta ei tosiaankaan viimeinen. Oli siellä myös tänä vuonna melkoisesti populaa. Ei sekaan meinannut mahtua. Äiti löysi usean arabian kermakon ja sokerikon jo laajaan kokoelmaansa. Ja jotain tarttui myös minun matkaani.


Tämä kulho on muisto lapsuudesta. Muistan kuinka mummo teki siihen hedelmäsalaattia kun olin pienenä siellä kesälomalla. Kun tuo yhdessä pöydässä tuli vastaan, en voinut sitä vastustaa. Iltapalaksi tein siihen sunnuntain kunniaksi hedelmäsalaattia.

Tämä tosi hyvä kuntoinen Arabian Elina vuoka kutsui itseään. Ja se ei maksanut kuin 8€, niin ei sitä voinut jättää sinne yksikseen.
Löysin vielä muutaman pitsiliinan eurolla, jotka odottavat pääsyä torkkupeittoon, jota varten noita liinoja kerään.

Meidän sunnuntai päivään kuului avomaan kurkkujen säilöönlaittoa ja pannupitsan tekoa. Äidin reseptin mukaan tein myös levitettä. Voita, kylmäpuristettua rypsiöljyä ja vettä. Tulipahan maukasta ja etenkin terveellistä. Eipähän sisällä mitään turhaa säilöntäainetta.



Illat alkavat jo olla tosi pimeitä. Mies kävi yhtenä iltana meidän rannassa nappasemassa muutaman kuvan pimenevästä illasta. Siispä näihin kuviin ja tunnelmiin. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille.



lauantai 13. elokuuta 2011

Mammaloma! :)

Maanataina se alkaa. Äitiysloma, joka tuntui olevan niin kaukana tulevaisuudessa vielä muutama kuukausi sitten, mutta niin vaan se koitti. Syysvauvan laskettu aika on 19.9.2011, eli ei enää niin kauan aikaa odottamista. Mitä mukavinta ystävälläni on samana päivänä laskettu aika. Heille tulee, niin suunnattoman kauan odotettu esikoinen. Kun kuulin keväällä heidän odotuksestaan olin niin onnellinen heidän tulevasta mytystään, että kyyneleet siinä tirahtivat. Saas nähdä millainen ikäero lapsukaisille tulee. :)

Viime viikko olikin kiireinen, sillä metsästyskausi alkoi kyyhkysen pyynnillä ja se toi taloon säpinää. Tiistaina oltiin Kannuksessa metsästyskauden avajaisissa myyntireissulla ja tänään mies lähti Alastaroon hirven juoksun SM-kilpailuihin rekattansa kanssa. Olisi mieleni tehnyt mukaan, mutta en olisi koko viikonloppua tämän mahani kanssa jaksanut siellä heilua. Tiistain reissukin jo veti niin väsyneeksi. 

Syksy alkaa jo siis painaa mielessä ja olenkin katsellut milloin kansalaisopiston piirit pyörähtävät käyntiin. Haluaisin muutaman syksyn tauon jälkeen mennä puutyökurssille. Ajattelin tehdä siellä terassinpöydän kun sellaista sopivaa, joka mahtuisi budjettiin ja olisi tarpeeksi suuri, ei ole vastaan tullut. Tämän mallinen olisi tarkoitus tehdä. Ja jos sen ympärille rottinkiset tuolit hankkisi.  Tämä kesä ollaankin pärjätty kantamalla ruokapöytä terassille, sillä keittiössä on saareke, jonka ympärillä normaalit ruokailut ollaan hoidettu. Sitten kun vieraita tuli niin käytettiin terassilla tuota normi ruokapöytää. Mukava ajatella jo tulevaa kesää. :)

Tulevana viikonloppuna olisi tarkoitus kiertää kirpputoreja vähän laajemmin ja huutokauppaankin olisi ajatuksena mennä. Josko jotain vanhaa löytyisi. Hakinta listalla on vanhat tuolit yöpöydäksi. Toivottavasti onni potkii ja jos mitään en saa niin ei haittaa, sillä niin mukavia tapahtumia nuo huutokaupat on. Viime viikon sunnuntaina oltiin äitini kanssa paikallisen nuorisoseuran talolla antiikkihuutokaupassa, jossa myytiin mm. "aitoja laseja, ei mitään rihkamaa". Näin ainakin meklari väitti. En kyllä epäaitoja laseja vielä ole nähnytkään. ;) Mukavaa viihdettä se siis ainakin on, jos ei onni olekaan suosiollinen. Mukavaa viikonloppua kaikille.

tiistai 9. elokuuta 2011

Kirpuilta löytynyttä!

Hei!
Viime aikoina on tullut tuota oman paikkakunnan kirpputoria kierrettyä aika useasti. Ja niinhän sieltä sitten olen löytöjäkin tehnyt. Tuota lasipurkkia ajattelin käyttää keksi ja karkki purkkina. Kooltaan se on melko suuri. Ihana, halpa ja näyttävälöytö. :)
Pienen emalisen kannun löysin kahdella eurolla. Niin retroa ja niin monikäyttöinen.
Muuta meillä ei olekaan tapahtunut. Mies tekee pyöreitä päiviä, sillä metsästyskausi lähestyy kovaa vauhtia. Tänään lähdenkin hänen mukaansa Kannukseen myyntireissulle metsästyskauden avajaisiin.
Ensi viikolla alkaa mammaloma joten sitä odotellessa.



lauantai 6. elokuuta 2011

Viikon ompeluksia!

Tällä viikolla olenkin saanut paljon ommeltua, verrattuna siihen mitä aikaisempina viikkoina on tullut tehtyä. Neiti nupun huoneeseen ompelin uuden pitkän verhon ja lippunauhan. Tarkoitus olisi vielä tehdä laskoskaihdin, jonka takana on pimentävä kangas, vaikka yöt alkavatkin olla melko pimeitä. Kankaat ja tarvikkeetkin olisi hankittuna, mutta pieni uskalluksen kipinä vielä tarvitaan. Meidän makkariin tein vähän eri tyylisen lippunauhan.
Eilen illalla kaivoin kaapista yhden Tilda-kirjan ja tein meidän kodin ensimmäisen tilda neidin Jane austin tyyppisellä lyhyellä mekolla. Vielä olisi kyllä opiskeltavaa noiden hahmojen teossa. Aamulla innostuksissani jatkoin ja ompelin tildan ohjeilla pyöreän tyynyn. Ompelu kärpänen totisesti puraisi. Toivottavasti ei lopu ihan heti. :)







tiistai 2. elokuuta 2011

Mahlaa ja basilikaa

Naapuri antoi eilen kasvihuoneestaan tuoretta basilikaa. Se tuoksuu niin huumaavalta. Tänään olen siitä napsinut lehtiä ihan vaan suuhuni ja nipusta ajattelin naapurin ohjeen mukaan tehdä mausteöljyä. Öljyä, basilikaa, valkosipulia, pippuria ja suolaa tehosekoittimeen niin eiköhän hyvää tule.
Paikallisesta K-kaupasta löysin koivun mahlaa pulloon pakattuna. Kiihdyttää aineen vaihduntaa ja on muutenkin terveellistä. ;) (tietty) Aineenvaihduntaa kyllä kiihdytti. Suolainen 5,9€ hinta/plo vaan mietityttää. Makukaan ei ollut kummoinen. Muistelin, että lapsena se maistui paljon paremmalta, kun sitä itse lähimetsästä haettiin.

Piipahdin korttiostoksilla kirjakaupassa ja siellä oli aivan suunattoman ihania vanhahtavan tyylisiä kortteja. Tuo kielokimppu kortti oli niin suloinen, että se pääsi meidän keittiön hyllykköä koristamaan.


Reilu viikko ja mammaloma alkaa. Sitten olisikin tavoitteena saada koti valmiiksi uutta tulokasta varten. Virtaa kun tuntuu viime viikkoisen sairastelun jäljiltä olevan. Pitäs vaan malttaa olla, että maha-asukki ei pahastu. Sellaista myllerrystä se tuntuu välillä pitävän. :)
Aurinkoista syksyn alkua kaikille.

maanantai 1. elokuuta 2011

Häiden tunnelmien muistelua!

Hei kaikille!

Häitämme vietettiin 11.6 ja ne olikin omasta mielestä onnistuneet.Kaikki toimi ja ihmisillä tuntui olevan kivaa. Itse päätimme, että niin kauan juhlitaan, kun joku meidän kanssa juhlii. Puoli kuuden aikaa aamulla sitte painoimme päämme tyynyyn. Oli kyllä ikimuistoinen päivä. (niinkuin varmaan jokaisella ;) )

Tässä muutamia välähdyksiä häistämme. Harmi kun koristeista ei tullut otettua enempää kuvia. Itse vaan ei muistanut kertoa kellekkään, että otathan koristeistakin erikseen kuvia.
Itse tehtiin kaikki kukka-asetelmat. Pöytäkoristeista on kuvia, mutta hääpöydästä ja eteisen kukka-asetelmista ei erillisiä kuvia harmiksi ole.



Juurikin unelmieni hääkimppu. Se täytti odotukseni enemmän kuin hyvin.

Sukkanauhan ompelin itse, koska sopivaa en valmiina löytänyt ja omatekemä oli jotenkin persoonallisempi. Ja ei tullut kovinkaan tyyriksi. ;)

Piikkilanka sydän kukkavaloilla koristi meidän taustalla vanhan koulun puolapuita. Häitä siis vietettiin vanhalla kotikoulullani.

Pöytäkoristeet.