maanantai 6. kesäkuuta 2011

Sievää vesikanisteria etsimässä

Näin viime viikonloppuna naapureilla aivan mielettömän ihanan lasisen hanallisen vesiastian. Astia lepäsi metallisen jalan päällä ja siinä oli kansi. Tilavuudeltaan se oli noin 15litraa. Katseenvangitsija pöydässä ja käytännöllinen, kun sitä ei tarvinnut koko ajan olla täyttämässä. Tänään olenkin tutkinut nettiä, mistä löytäisin saman tyylisen. Päivän saldo 0. :o Uskomatonta, eikö tosiaan mistään löydy yhtään lasista kaunista vesiastiaa. Olen niin täynnä muovisia plastex merkkisiä. Paikallisesta sisustuskaupasta olivat innostuneita asiasta ja lupasivat tutkia asiaa. Luulenpa, että joku muukin tuskailee tuollaisten muovisten hirvitysten kanssa, joten markkinaa olisi.

Ainoa lähellekkään oikea löytyi Indiskan sivuilta.  Tosin sekään ei ole lasinen, mutta kaunis.


Haluan sen olevan lasisen, jotta juomaan voisi laittaa koristeita, kuten lime viipaleita tai sitruunamelissa lehtiä lillumaan. Olisi janon sammuttajalle myös silmän iloa. Tietääkö kukaan mistä sellaisen voisi löytää?

Hakusanalla Glass Water tank löytyi tällainen Vesikanisteri. Tuossa on jo jotain tyyliä, mutta miten sen saisi Suomeen ???  Ja vielä tällainen. Tämä olisi ihan paras, mutta niitä myydään amerikassa. Eikö kukaan Suomessa myy???





perjantai 3. kesäkuuta 2011

Piha kukkia!

Sisäänkäynnin pieleen sain tänään tehtyä istutukset. Olipas ihana "pistäytyä" puutarhalla, ressaavan työpäivän jälkeen, ihastelemassa kukkaloistoa ja keräämässä mukaan muutamat ihanuudet. Jo pelkästään huumaava tuoksu sai hyvälle mielelle. Ja mikä silmän ilo. :D






Haaveilin ompelevani Tilda kirjasta sellaisen linnunpelättimen toivottamaan vieraat tervetulleiksi tuohon toiseen ruukkuun. Lisäksi haaveilin valkoisista koristekivistä, mutta niitä en meidän kaupoista löytänyt. Josko huomiselta Nivalan reissulta sitten. Laitan postausta kunhan olen linnunpelättimen saanut ommeltua.

Ostin myös ohut teräisen lapion jolla kävin käsiksi voikukka kaaoksen kimppuun. En tiedä onko maailmassa muita vastaavia, jotka nauttivat tunteesta kun saa voikukan juurineen ylös. Tulee voittaja fiilis. Tosin Tuo meidän rannan puoleinen piha on niin voikukittunut, että taidan yrittää myrkyttää sen. Voi tulla muuten kädet rakoille. Isäni on maanviljelijä ja hän lupasi antaa jotain ainetta, jolla lähtee, mutta on turvallista. Sitä ei tieten käsikauppatavarana saa. Katsotaan kumpi vie voiton. Pahoin pelkään, että minä, mutta aivan sama jatkan sitä silti. ;)

torstai 2. kesäkuuta 2011

Helatorstain touhuja!

Helatorstai kului autoa puunatessa. Pestiin se päältäpäin ja imuroin ja pyyhin pölyjä. Monta tuntiahan siihen sai kulumaan. Nyt on auto myynnissä. En olisi millään halunnut siitä luopua, kun se on vaan ollut niin hyvä. Lapsiperheen unelma sedan mallinen auto. Missään autossa en ole vastaavan kokoiseen jalkatilaan takapenkillä törmännyt. Lapsi mahtuu tosi hyvin istumaan turvaistuimessaan ja etupenkillä istuvan ei tarvitse ottaa iskuja takapenkkiläiseltä selkään. Ostin auton vanhemmiltani pari vuotta sitten, mutta nyt en enää diesel autoa tarvitse, sillä kotona kun reilun vuoden ainakin tulen olemaan, niin turha pitää diesel autoa. Ostakaa pois hyvä auto. 


Tilalle ostettiin pieni, mutta pippurinen Kia Picanto. Tosi näppärä ja näin naisellisesti sanottuna suloinen pikku auto. Ja niin ihanan värinen. Kyllä kaupan pihalla huomaa missä oma auto on kun vihreä väri hyppää silmille. Ystävä pariskunta kävi kylässä ja otettiin kuva meidän pippurista ja heidän jenkki unelmasta. Pisti hymyilyttämään tuo koko ero.


Ostettiin auto ystävältä, joka opiskelee Latviassa lääkäriksi. Hän ja hänen lääkäriksi opiskeleva puolisonsa, ovat lähdössä Intiaan harjotteluun ja halusivat päästä autosta eroon, siksi auto on vielä siirtokilvissä.

Tänään keitettiin myös mansikkaraparperimehua veljeni 30-vuotis syntymäpäivä boolia varten. Siitä tuli oikein hyvää. Taidan keittää mehuiksi raparperia lisääkin. Nyt kun on kellari, niin siellä on helppo niitä säilyttää.

Iltapäivällä käytiin ystävien yhdistetyillä tupaantuliaisilla ja heidän tyttären 2-vuotis syntymäpäivillä. Ompelin neitokaiselle Tilda kirjan ohjeen mukaan prinsessakruunun. Harmi kun en kuvaa muistanut ottaa.
Lisäksi ehdittiin vielä leipoa häitä varten. Hyödyllisiä nämä ylimääräiset vapaapäivät. :)